Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle 2006.

Felhívás - Nevezési szabályok - Jelentkezési űrlap

Nevezési szabályok

1. Nevezési díj nincs.

2. Általános tudnivalók

Nevezni csak 2003. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó - a mű rendezője vagy szerkesztője - maximum két filmet nevezhet. A kategóriába sorolásról az előzsűri dönt. Az előzsűri által a Filmszemle versenyprogramjába beválogatott filmek egy-egy alkotójának szállás költségeit a szervezők biztosítják a Szemle idejére!

3. Nevezési lap

A nevezési lap sokszorosítható, illetve weboldalunkról is letölthető: www.tiszamozi.hu. Ha egy alkotó két művet nevez, mindkettőnek külön nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapot pontosan kitöltve, aláírva a Filmszemle címére kell eljuttatni az alábbi mellékletekkel:

  • a rendező / szerkesztő rövid bemutatkozása és filmográfiája, amely a katalógusba kerül majd
  • a rendező / szerkesztő fényképe
  • fénykép a filmből és/vagy egyéb a filmre vonatkozó sajtóanyag
  • a film szövegkönyve angol nyelven (elegendő azután küldeni, hogy a nevezett alkotást a filmszemlén való bemutatásra elfogadtuk)
A fenti mellékletek és az eloválőgatásra küldött VHS kazetta / DVD beküldési határideje: 2006. március 31. Az említett dokumentumok és VHS kazetta / DVD késedelmes megérkezése, illetve hiánya esetén a nevezés érvénytelen!

4. Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban

Az előzsűrizésre beküldendő alkotásokat kizárólag PAL rendszeru VHS kazettán (vagy DVD-n) áll módunkban elfogadni. Az előzsűrizésre küldött filmek és dokumentumok a Filmszemle archívumába kerülnek, visszajuttatásukra nincs lehetőség. A szemle szervezőinek nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

Az előválogatás során a Filmszemle programjába kerülő filmek kópiáinak 2006. október 20-tól november 27-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk, illetve előzetes értesítés után a filmkópiákat személyesen is el lehet hozni a Szemlére.

A filmek küldését minden esetben előre kell fizetni. A szervezők kizárólag a visszapostázás költségeit fizetik. A filmek a vetítést követő két hétben kerülnek visszapostázásra, illetve személyesen is átvehetők. Amennyiben a visszapostázási cím eltér a feladásitól, kérjük, hogy ezt külön jelezzék a nevezési lapon.

Vámkezelési díjat nem tudunk fizetni, illetve a bemutatásra késedelmesen érkezett filmkópiák visszajuttatási költségeit sem vállaljuk.

A negatív szállítási tapasztalatok miatt, 16 és 35mm-es filmeket csak indokolt esetben fogadunk el bemutatásra, vagy ha személyesen hozzák a szemlére.

A film vetítését akadályozó, a szállítás során keletkezett sérülésekről a film kézhezvételétől számított egy héten belül értesítjük az alkotót a lehetséges pótlás reményében.

A Filmszemle címe

TISZA MOZI Kft.
5000 SZOLNOK, Templom u. 4.
Telefon: 56/511 270; 56/424 910
Fax: 56/420 038
E-mail: festival@tiszamozi.hu
WEB: http://www.tiszamozi.hu/

Nevezési szabályok letöltése

Microsoft Word dokumentum DOC (30kB) ZIP (4.8kB)
RTF dokumentum RTF (12kB) ZIP (3.5kB)
Adobe Acrobat Reader PDF dokumentum PDF (134kB) ZIP (127kB)