Bevezetõ Nevezett filmek Programok Nevezési Felhívás Nevezési szabályok
Nevezési lap letöltés szponzorok Versenyfilmek Vetítések Díjak
letölthető katalógus (2,87Mb) Konferencia program Szolnoki vetítések Kabaré Kávéház  

Nevezési szabályok

 1. Nevezési díj nincs.
 2. Általános tudnivalók: Nevezni csak 2002. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó - a mű rendezője vagy szerkesztője - maximum két filmet nevezhet.A kategóriába sorolásról az előzsűri dönt. Az előzsűri által a Filmszemle versenyprogramjába beválogatott filmek egy-egy alkotójának szállás költségeit a szervezők biztosítják a Szemle idejére!
 3. Nevezési lap

A nevezési lap sokszorosítható, illetve weboldalunkról is letölthető: www.tiszamozi.hu . Ha egy alkotó két művet nevez, mindkettőnek külön nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapot pontosan kitöltve, aláírva a Filmszemle címére kell eljuttatni az alábbi mellékletekkel:

  • a rendező / szerkesztő rövid bemutatkozása és filmográfiája, amely a katalógusba kerül majd
  • a rendező / szerkesztő fényképe
  • a film szövegkönyve angol nyelven
  • fénykép a filmből
  • egyéb a filmre vonatkozó sajtóanyag

A fenti mellékletek és az előválogatásra küldött VHS kazetta/DVD beküldési határideje:

2005. március 31.

Az említett dokumentumok és VHS kazetta/DVD késedelmes megérkezése, illetve hiánya esetén a nevezés érvénytelen!

 1. Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban

Az előzsürizésre beküldendő alkotásokat kizárólag PAL rendszerű VHS kazettán (vagy DVD-n) áll módunkban elfogadni. Az előzsűrizésre küldött filmek és dokumentumok a Filmszemle archívumába kerülnek, visszajuttatásukra nincs lehetőség. A szemle szervezőinek nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

Az előválogatás során a Filmszemle programjába kerülő filmek kópiáinak 2005. október 25-től november 15-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk, illetve előzetes értesítés után a filmkópiákat személyesen is el lehet hozni a Szemlére.

A filmek küldését minden esetben előre kell fizetni. A szervezők kizárólag a visszapostázás költségeit fizetik. A filmek a vetítést követő két hétben kerülnek visszapostázásra, illetve személyesen is átvehetők. Amennyiben a visszapostázási cím eltér a feladásitól, kérjük, hogy ezt külön jelezzék a nevezési lapon.

Vámkezelési díjat nem tudunk fizetni, illetve a bemutatásra késedelmesen érkezett filmkópiák visszajuttatási költségeit sem vállaljuk.

A negatív szállítási tapasztalatok miatt, 16 és 35mm-es filmeket csak indokolt esetben fogadunk el bemutatásra, vagy ha személyesen hozzák a szemlére.

A film vetítését akadályozó, a szállítás során keletkezett sérülésekről a film kézhezvételétől számított egy héten belül értesítjük az alkotót a lehetséges pótlás reményében.

 

A Filmszemle címe: TISZA MOZI Kft.

5000 SZOLNOK, Templom u. 4.

Telefon: 56/511 270; 56/424 910

Fax: 56/420 038

e-mail: festival@tiszamozi.hu

web: www.tiszamozi.hu